Det kan være utrolig tøft å være deg på jobben. Du har kanskje en sjef som stiller urimelige krav til deg, du har kanskje kollegaer som forventer for mye av deg, og så har du jo deg selv og dine egne forventninger, da.
Blir du sett?
Altså, å ha en sjef som stiller krav, det er egentlig veldig fint. Men det er kanskje ikke sikkert at din sjef vet helt hvordan hen skal lede nettopp DEG. Det er slett ikke umulig at du føler deg oversett eller at de kravene som stilles til deg er urimelige. Problemet kommer når dere ikke kan snakke om det.
Det er dessverre mange som ikke ser noen annen utvei enn å sykmelde seg.
Føler du på utenforskap?
Du kan være så faglig dyktig du bare vil, og du kan oppleve en fin flyt i samarbeidet på arbeidsplassen. Men så kan det være at du kanskje ikke synes det er like greit med fredagspilsen eller det sosiale treffet etter arbeidstid. Kanskje du heller ikke har blitt spurt, mens de fleste andre holder sammen og hygger seg sosialt.
Dette kan oppleves som mobbing, og kan være ekstremt belastende i en arbeidssituasjon.
Kommer du inn i en vond spiral, kan dette utarte seg og gå utover arbeidsinnsats og motivasjon.
Tror du på deg selv?
Det er slett ikke alle som med hånden på hjertet kan si at de trives med egeninnsats på arbeidsplassen. Stadig flere føler på mestringsangst, og følelsen av å ikke være bra nok. Og blir det ille nok, betyr ikke ros og klapp på skulderen noe for deg. Da tror du ikke på det, men lener deg på følelsen av utilstrekkelighet eller såkalt «bedragersyndromet». Dette er en betegnelse på et psykologisk fenomen der en person uten grunn og feilaktig opplever å være en inkompetent «bedrager» i sitt fag eller miljø og er redd for å bli avslørt som det.
Arbeidsgiver?
Det kan være svært vrient og betent å skulle en forståelsesfull arbeidsgiver overfor en arbeidstaker som sliter med angst og utenforskap. Du har flere hensyn å ta, og det kan være vanskelig å sette seg inn i hva vedkommende føler.
Løsningene kan bli for pragmatiske og subjektive, og da kan det være godt å involvere en tredjepart.
Ta kontakt med vår generalsekretær Erling Behrens på 45 02 72 84 eller erling@angstforeningen.no, og avtal et møte om hva vi kan gjøre for dere.
Hva kan vi bidra med?
Erfaring, erfaring, erfaring. Vi er eksperter på egen opplevelse, og flere av oss som sliter med angst, har opplevd utenforskap, bedragersyndrom, utilstrekkelighet og mobbing på arbeidsplassen.
Vi heier på forebygging. Det er ikke sikkert vi kan løse pågående konflikter, men vi tar oss gjerne en tur til din arbeidsplass og forteller om hvordan vi opplever et godt arbeidsmiljø – og ikke minst hva dere kan gjøre for å forbedre det.
Send oss en forespørsel i dag! Vi er absolutt ikke vonde å be, og vi ser det som en særs viktig oppgave å kunne bidra til at folk får det bedre.