Frivillig
Det er DITT bidrag som gjør en forskjell

Frivillighet er en grunnstein i samfunnet som gir både individet og fellesskapet en unik verdi. Det handler om å gi av sin tid, kunnskap og engasjement til noe større enn seg selv. Når man engasjerer seg frivillig, bidrar man til å bygge sterke og inkluderende fellesskap hvor flere føler seg sett og verdsatt. Frivilligheten skaper en tilhørighet, en følelse av å være del av et større nettverk, og styrker båndene mellom mennesker på tvers av ulike aldre, kulturer og bakgrunner. 

Ditt bidrag til frivillighet betyr en stor forskjell. Ikke bare for det viktige arbeidet som Angstforeningen gjør, men først og fremst for de som trenger hjelp. 

Det som er en positiv sideeffekt for mange frivillige, er at dette også gir en egen mestringsfølelse og et godt, sosialt samhold.

Frivillig som snakker

Hva kan du bidra med?

Det er nesten ikke grenser for hvilke oppgaver du kan bidra med. I Angstforeningen er vi opptatt av å hjelpe fram mennesker til å ha det godt med seg selv og andre. For at vi skal finne en oppgave du kunne tenke deg å gjøre som frivillig, er det derfor viktig at det er noe du har lyst til, og gjerne noe du kjenner en mestring på.

Først og fremst trenger vi deg til å jobbe med brukermedvirkning og som frivillig til angsttelefonen.no. Det kan også være alt fra vaffelsteking til plakatopphenging, og vi trenger alltid flere til å hjelpe til med våre selvhjelpsgrupper – både praktisk og erfaringsmessig.

Hvorfor frivillig?

Det er så uendelig mange grunner til å jobbe som frivillig. Noen finner deltagelse som en fin måte å sosialisere, noen har et engasjert behov for å delta med noe de kan, og mange gjør det for å fylle tiden med noe godt.

Det å engasjere seg frivillig betyr også å ta ansvar for samfunnet rundt oss. Mange tjenester og aktiviteter, fra idrettslag til kulturarrangementer og humanitære organisasjoner, er avhengige av at folk stiller opp uten å forvente noe tilbake. Dette gjør at ressurser kan fordeles der de trengs mest, og det skapes verdier som ikke kan måles i penger. Frivillighet er derfor en form for samfunnsbygging som gir ringvirkninger langt utenfor de enkelte oppgavene man bidrar til.
Sosialt samvær

Du hjelper deg selv

Gjennom frivillig arbeid får vi også en sjanse til å utvikle oss selv, lære nye ferdigheter og møte mennesker vi ellers kanskje ikke ville ha møtt. Engasjementet gir ofte en dyp følelse av mening og tilknytning, og forskning viser til og med at frivillig arbeid kan ha en positiv effekt på vår mentale og fysiske helse. Det å gi noe tilbake, uten nødvendigvis å forvente en umiddelbar belønning, skaper en tilfredsstillelse og glede som kan være vanskelig å finne i en hektisk og resultatorientert hverdag.
 
Kort sagt, frivillighet handler om å stille opp for hverandre. Det viser at vi bryr oss om samfunnet, at vi ønsker å gjøre en forskjell, og at vi har tro på at små handlinger kan skape store endringer. Når flere engasjerer seg, blir samfunnet både mer inkluderende og mer robust. Frivillighet er derfor ikke bare viktig – det er helt nødvendig for å skape et velfungerende, menneskelig og bærekraftig samfunn.

Ja, jeg ønsker å bli frivillig!